Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla’ya “Heybem dolu” diyerek geldi. 2002 yılından bu güne, il geneli yatırım karnesi 10 milyar lira olan Bakan Eroğlu, Muğla yatırım karnesine 38 milyon lira daha ekledi. Eroğlu, ayrıca 16 yeni yatırımında müjdesini verdi.
Kavaklıdere İlçesi Menteşe Mahallesi’nde, Kozağaç’ta, Fethiye Arpacık’ta sulama barajlarının müjdesini veren Bakan Eroğlu, 69 projeden 51’inin tamamlanarak hizmete girdiğini, verilen sözlerin yüzde 85’nin tamamlandığını ve 18 tesisin de yıl içerisinde tamamlanacağını ifade etti.
Bakan Eroğlu’nun açılışını yaptığı ve temellerini attığı tesisler arasında Fethiye Söğütlüdere ve Çayan Köyü ve arazilerinin Yukarı Akçay Islahı, Köyceğiz Kargıcak Deresi Yukarı Havza Islahı 3.Kısım ile 3 adet taşkın koruma tesisinin temelleri, Orman Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 4 adet ilk müdahale binası, Yapraktepe Toplu Koruma tesisi ile 5 adet yangın havuzu ve göleti gibi yatırımlar yer aldı.
89 milyon lira tutarındaki 16 yeni yatırım listesinde; “Kavaklıdere Menteşe Barajı ve Sulaması, Merkez Kozağaç Barajı ve sulaması, Fethiye Arpacık Barajı ve sulaması, 2016 yılında 11.330 dekar alanda ağaçlandırma tesisi, toprak muhafaza tesisi ve 7 bin dekar alanda bozuk ormanların rehabilitasyonu. 2016 yılında 396.710 dekar alanda sivri kültür (orman yetiştirme) çalışmaları, 2.7 milyon adet fidan üretilecek, orman köylerinde yaşayan ailelere 1 milyon 900 bin lira OR-KÖY desteği, 5 bin 800 dekar alanda gelir getirici tür ağaçlandırması, 50 kilometre yeni yol, 80 kilometre büyük onarım, 160 kilometre üst yapı ve 130 kilometre sanat yapısı tesisi, orman yangınlarını önleme ve mücadelede kullanılacak 65 kilometre tesisi, Muğla’nın biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme projesi, Bafa Gölü Tabiat parkı yürüyüş yolu, Milas’ta metruk Tuzla Sulak alanında kuş gözlem kulesi, Köyceğiz yaban hayatı geliştirme sahasında yürüyüş yolu düzenlemesi ve seyir noktalarının düzenlenmesi, Marmaris Milli Parkı’nda sığla ormanı terapi parkı düzenlemesi, biyolojik çeşitlilik eğitim parkuru, 3 adet otomatik meteorolojik gözlem sisteminin kurulması” yer aldı.
Bakan Eroğlu, GAP’ın Ege versiyonu EGEGEP Projesiyle Muğla yatırımlarını şu sözlerle özetledi: “EGEGEP adını verdiğimiz Ege Gelişim Projesi 2019 yılı sonunda bitecek. Bitiş tarihi 31.12.2019 saat 16.59. Bu proje ile 4 bin 547 tesisi tamamlıyoruz. Bunun için 25 milyar TL’lik bir yatırım yapacağız. Muğla’da 21 tane baraj ve gölet, 32 sulama tesisi, 30 içme suyu temini, 104 dere ıslahı bitmiş olacak. 8 köprü talep edilmiş onları da yapacağız. 107 orman mesire yeri yapılacak. Yapılacak bu yatırımlar ile çiftçimizin cebine yılda 348 milyon TL zirai gelir artışı olacak. 570 bin kişiye içme suyu getirilecek, 96 bin dekar arazi taşkınlardan korunacak”…
İfade etmek isteriz ki; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun açıkladığı Muğla yatırımları sıradan yatırımlar değil. Neredeyse tamamının altında büyük ve derin analizler bulunuyor.
Bunun ötesinde yatırımlar Muğla’ya özgü kırsal kalkınma modelini de ortaya koyması açısından önemli.
Bakan Eroğlu’nun Muğla yatırımlarını bir kalemde okumak, yazmak ya da havasını atmak kolay. Ancak hepsi birbirinden değerli bu projelerle ne olacağını anlatmak, yatırım yapmak kadar önemli.
Bakan Beyin Ak Parti teşkilatlarına bıraktığı ağzına kadar dolu heybenin içinde ne olduğunu anlatmak, Ak Parti teşkilatlarının görevi…
Aslında ne olduğunu anlatacak olan Ak Partililer.
Bakan Eroğlu’nun heybesinden çıkan ve Muğla’ya teslim edilen bunca yatırımın toplumsal algısını yaratmak Ak Partililerin görevi.
Ak Parti yüksek siyaseti halk-hizmet ilişkisinde üzerine düşen görevi yerine getirirken, Ak Parti yerel siyaseti de üzerine düşen görevi yerdine getirmeli.
Ak Partililer; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun heybesinden çıkan; sulama barajları ve göllerle ne olacağını, taşkın koruma tesislerinin neyin koruyacağını, toprak muhafaza tesisi ile ne amaçlandığını, 4 yüzbin dekar alanda sivri kültürü, 2.7 milyon fidan üretimini, OR-KÖY desteğini, gelir getirici tür ağaçlandırmasını, kilometrelerce yeni ve yol onarımlarını, biyolojik çeşitlilik envanterini, tabiat parklarını, sulak alanları, gözlem kulelerini, yaban hayatını, yürüyüş ve seyir noktalarını, terapi ormanını, meteorolojik gözlem sistemini, Bakan Beyin “Muğla turizmde ilk sıralarda yer almalı, Bunun için Doğa Turizmi Master Planı hazırladık. Valilik, Üniversitemiz, Büyükşehir Belediyemiz, Kültür Turizm İl Müdürlüğü, siyasi partilerimiz bir araya gelsin” önerisini doğru algılayıp, halka doğru anlatmalı.
Ak Parti teşkilatları sosyal medyada didişmeyi, facebook’ta il başkanı aramayı bir kenara bırakıp, Bakan Eroğlu’nun heybesinden çıkan yatırımların derdine düşmeli…