ORTA MUĞLA’DAN, FETHİYE GÜÇ BİRLİĞİ’NE BAKIŞ
Sanıyoruz ki Fethiye Meslek Kuruluşları’nın oluşturduğu Güç Birliği Platformu il genelinde faaliyet gösteren en etkili kuruluşlardan birisi, belki de en önemlisi.
Kentin özgün değerlerine yönelik çalışmaların yanında kent yönetimine, demokrasiye olan katkıları ile Fethiye Güç Birliği Platformunu ayrı bir yere koymak gerekiyor.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası kordinasyonunda faaliyet gösteren platformu bu nedenle yakından takip ediyoruz.
Zira Fethiye için alınmış kararların altında bu platformun imzası var.
Kent konseylerinin işlevsizleştiği bir süreçte bu tür sivil düşünce ve katkılar gittikçe daha da önem kazanıyor.
Sonuçta Fethiye Güç Birliği ile örnek bir modeli ortaya koyarak doğru bir iş yapıyor.
İl genelinde buna benzer çatıların çoğalması, bölgesel güçlerin birleşmesi gerekiyor.
Fethiye Güç Birliği Platformu, geçtiğimiz hafta içinde Fethiye İşletme Fakültesi için söz verdiği binanın tamamlanmak üzere olduğunu Mimarlık Fakültesi içinde çalışma yürüteceklerini açıkladı.
Mimarlık Fakültesi, Aralık ayı toplantısının detayları arasında yer aldı.
FTSO Başkanı Akif Arıcan; “İşletme Fakültemiz açıldı ve öğrenci sayımız 900’ü geçti. Fethiye Üniversitesi de kurulma aşamasına geldi” açıklamasıyla gelinen noktayı da özetlemiş oldu.
Mimarlık Fakültesi’nin Fethiye’de açılması için MSKÜ Rektörü Mansur Harmandar’a yapılan ziyaret hakkında da bilgi paylaşan Arıcan, “Güç Birliği Platformu olarak Mimarlık Fakültesinin Fethiye’de açılması için her türlü desteğimizi vereceğimizi söyledik. Rektör Mansur Harmandar hocamız; ‘Binaların yarısını Fethiyeliler yaparsa destek veririm’ dedi. Güç Birliği Platformu olarak biz bu parayı hallederiz. Mimarlık Fakültesini Fethiye’ye açalım. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Dernek olarak İşletme Fakültesinin bir bloğunu yaptık, bina tamamlanma aşamasına geldi” dedi.
Başkan Arıcan, Aralık ayı toplantısında Prof. Dr. Erdoğan Gavcar’ı unutmadı, yaptığı çalışmalar nedeniyle kendisine teşekkür etti.
Arıcan’ın teşekkür ettiği sevgili dostumuz bilim insanı Erdoğan Gavcar, biliyoruz ki kentin yüksek öğretim alt yapısının kurucu iradesi olarak Fethiye’de önemli işlere imza attı.
Olmazları oldurdu…
Biliyoruz ki; Birlik ve dirlik olunca hedefler kendiliğinden büyüyor.
Fethiye’de İşletme Fakültesi ile başlayan yapılanma süreci Mimarlık Fakültesiyle, ötesinde Fethiye Üniversitesi ile devam edecek gibi görünüyor.
Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, Fethiye Üniversitesi’ne yönelik hedefin gerçekleşmesi adına fiziki şartların yeterli olduğunu açıkladı.
Fethiye Üniversitesi’nin kurulmasıyla fakülte binalarının devlet desteğiyle yapılabileceğini belirten Gavcar Hoca, platform toplantısında şu ifadeleri kullandı:
“Fethiye Üniversitesi kurulurken mimarlık mühendislik fakültesine de yer verilebilir. Var olanı almak yerine yenisi de oluşturulabilir. Kampüs alanımız çok geniş, yer konusunda sıkıntımız yok. Üniversite konusunda Fethiyelilerin yaklaşımı bir çok yere göre çok daha iyi. Bir çok kişi burs vermek için çaba sarf ediyor. Şu anda bir çok fakülteden daha yüksek puanla öğrenci alıyoruz.”
Kent dinamiklerini ve gücünü bir çatı altında toplayan Fethiye’de; Mimarlık Fakültesi de açılır, üniversite de.
Neden olmasın?
Neden açılmasın?
15 meslek kuruluşu ve çok sayıda sivil toplum örgütünün bir araya gelmesiyle oluşturulan ve gönüllülük esasıyla çalışan Fethiye Güç Birliği Platformu her geçen gün hedef büyütmeye devam ediyor.
Bunun ötesinde ilçe vizyonunun ve kentli bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, kalkınması, çevreye duyarlılık, hesap sorma ve hesap verme, demokrasi ve katılım gibi temel ilkeleriyle Fethiye Güç Birliği müthiş bir zemin sağlıyor.
Bölgenin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik zeminiyle Güç Birliği; uygulamaya geçirilen ya da geçirilecek olan sayısız projelerinin yanında demokratik katılımın yaygınlaştırılması, hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesine de katkı koyuyor.
Kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal tüm değerlere sahip çıkan, kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanılmasını sağlayan, yöresel kalkınma hedefiyle üretim değerlerine sahip çıkan, sivil toplumun gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkı koyan platformun bir parçası haline dönüşen, emek ve çaba koyan herkesi kutlamak gerekiyor…
Orta Muğla’dan bakınca platform böyle görünüyor.