MUĞLASPOR ‘KONGREYE GİTMELİ’ BEKLENTİSİ
TFF 3. LİG 3. Grupta mücadele eden, 17 hafta sonunda ligin ilk devresini 19 puanla 12. sırada bitiren ve ilk yarıda hayal kırıklığı yaratan Muğlaspor, nihayet devre arasına girdi.
Hayal kırıklığı yaratan aslında Muğlaspor değildi.
Hayal kırıklığını Kulüp Başkanı Haluk Beyimoğlu ve yönetimi yarattı.
Sezona Hüseyin Yenikan Hoca ile başlayan, ilk yarıya kadar mevcut teknik ekiple gitmek yerine başarısızlığın faturasını Yenikan’a keserek kendisine yeni bir alan yaratan ve başarısızlığı savuşturan Başkan Haluk Beyimoğlu, ilk yarıya ramak kala yeni bir teknik direktörle anlaştı.
Ancak değişen bir şey olmadı.
Muğlaspor’da düşüş devam etti ve yeşil beyazlı ekip 18 takımın bulunduğu grupta 12. sıraya kadar düştü. Lige eksi 9 puanla başlayan Orduspor bile eksi puanları geride bırakıp 11 puanın sahibi olurken, Muğlaspor, içerde dışarıdaki kayıplarıyla hayal kırıklığı yaratmaya devam etti.
İlk devrenin ortalarına doğru, gelen başarısız sonuçların ardından 3. Ligi bilmediğini kabul eden, kabul etmenin ötesinde itiraf eden Başkan Haluk Beyimoğlu ve yönetimi iyi niyetli gayret ve çabalarına karşın geleceğe ilişkin umut vermedi.
İlk yarıya kadar spor kamuoyundan ve taraftarlardan anlayış beklediklerini ifade eden Haluk Beyimoğlu, ikinci yarıda takıma takviye yapılacağını belirterek ilk yarıdaki kriz ortamını engellemeye çalıştı.
Ancak ardı ardına gelen başarısız sonuçlar, kendisine ve yönetime sağlanan opsiyonu sona erdirdi.
4,5 milyonluk bütçenin 2.5 milyonluk oranını takım kurmaya harcadıklarını, her fırsatta kulübün kaynaklarının arttırılması gerektiğini ifade eden kulüp yönetimi gün geldi; “Kim ne verdi ki bizden başarı bekliyorlar” açıklamasıyla büyük bir gafa imza attı.
Merkezi ve yerel yönetimlerden ciddi miktarda takviye alan yönetim, bu açıklamasıyla bir krize de neden oldu. Daha sonra birlik ve dirlikten yana açıklamalar paylaşılmış olsa da kulüp ile yerel yönetimlerin arasına soğukluk girdi.
Başarısız sonuçlar taraftarı, gafa neden olan açıklamalar kulübe destek sağlayan kurumları üzdü.
Özellikle büyükşehir belediyesi tarafından yapılan onca yardımın yok sayılması kamuoyunda büyük bir vefasızlık örneği olarak nitelendirildi.
İlin ortak marka değeri olarak görülen Muğlaspor’un diğer kişi ve kurumlarla olan ilişkisi Başkan Beyimoğlu üzerinden adeta sekteye uğradı.
Bu süreçte Muğlaspor’a ekonomik kaynak yaratan kişi ve kurumlar Beyimoğlu ile arasına mesafe koydu, ilişkiler farklı yöneticiler üzerinden kuruldu ve yürütüldü.
Bu durum kulüp yönetiminde de sıkıntılara neden oldu.
Kulüp yöneticileri arasındaki anlayış ve görüş farkı kulübün sevk ve idaresini tartışılır hale getirdi.
İlk yarının son haftalarına doğru basınla yaşanan sorunların ardından kulüp yöneticileri ile basın mensupları arasında da gerginlik yaşandı.
Yöneticilerin basın mensuplarına yönelik tavırları, sosyal medya üzerinden yapılan kişisel ve rövanşist paylaşımlar basından gelen desteğin de kesilmesine neden oldu.
Muğlaspor bugün gelinen noktaya işte bu şartlarda ulaştı.
Başta basın olmak üzere spor kamuoyu ve taraftarlar; ilk yarıda başarısız ve tartışılır bir yönetim sergileyen kulüp yönetiminin ikinci devreye yönelik çalışmaları öncesinde yönetimin yenilenmesi konusunu tartışmaya başladı.
“Kongreye gidilmeli, yönetim yenilenmeli” tespitiyle başlayan tartışmaların odağında ise Başkan Haluk Beyimoğlu’nun kendi cebinden yaptığı kulüp harcamaları yer aldı. Sezonun yarısını forma göğüs reklamı olmadan geçiren, ekonomik kaynak yaratmak yerine kendi öz kaynaklarını kullanarak kulübün ekonomik sorunlarını aşmayı tercih eden Başkan Beyimoğlu’nun ‘kulüp için harcadığı miktarı almadan yönetimi bırakmayacağı’ iddiaları tartışmanın odağını oluşturdu.
Bu süreçte “Beyimoğlu’nun alacağı federasyondan gelen kaynakla periyodik olarak ödenir, kulüp yönetimi mutlaka yenilenmeli” diyenlerin sayısı çoğaldı. Bugün gelinen noktada basın, spor kamuoyu ve taraftar grupları mevcut yönetimin ikinci devreye yönelik herhangi bir girişimde bulunmadan,özellikle de transfer yapmadan kendi arasında nihayi bir karara ulaşması beklentisi içine girdi.