“MERKEZDE MUTLAKA BİR HASTANE BULUNACAK”
Geçen haftanın son yazısında Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ten eski hastane alanına yönelik; “Menteşe ilçemizde eski hastane yerinin deprem yönetmeliğine uygunluğu kontrol edilip, 2019 yılında butik hastane yapılacak şekilde çalışma yapılması yönünde görüş birliğine varıldı. Menteşe ilçemize butik bir hastane kazandırmak için, süreci yakından takip edeceğiz” açıklaması geldiğini ancak işin detaylarını henüz bilmediğimizi ifade etmiştik.
Aynı yazıda Vekil Öztürk’le Cumartesi günü buluşarak işin detaylarını öğreneceğimizi dile getirmiştik.
Vekille buluştuk ve siyasetin eski hastane alanına yönelik bakışını ve çabasını yakından gözlemledik.
Vekil Öztürk’ün önümüzdeki günlerde bu konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyeceğini ve kamuoyunu aydınlatacağını söylemesi üzerine işin detaylarını kendisine bıraktık.
Ancak biz vekille görüşmemizden olumlu izlenimlerle ayrıldık.
Bir kere kimsenin şüphesi olmasın ve herkes gönlünü rahat tutsun.
Hem bölgenin ekonomisini ayakta tutmak, hem de merkez ilçede sağlık hizmetleri açısından eski hastane alanında sağlık hizmeti verilmeye devam edilecek.
Merkezde mutlaka bir Devlet Hastanesi bulunacak.
Milletvekili Nihat Öztürk bu konuda kararlı.
Gereken görüşmeler yapılmış.
Kamuoyunda ‘mevcut binaların deprem yönetmeliğine uygun olmayışı işi 2019 kadar uzatır’ algısı oluşsa da anlaşılan vekil Öztürk’ün girişimleri ile iş ertelenmeyecek.
Peki ne olacak?
Ne olacağını kendisi bir kaç gün içinde açıklayacaktır.
Şu kadarını söyleyelim ki Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin de mevcut hastane alanında sağlık hizmeti verilecek bir hastanenin gerekliliği konusunda bizlerle aynı fikirde.
Görünen o ki Öztürk’ün ve Tekin’in girişimleri ile iş 2019’a bırakılmadan hayata geçirilecek.
İşin detayları için biraz sabır gerekecek.
Biliyorsunuz, geçtiğimiz hafta içinde Muğla Tabip Odası, hem mevcut hastane alanı hem de yeni hastanede yaşanan sorunlara ilişkin açıklama yaptı.
Merkezde tıp fakültesi yanında 3 devlet hastanesi bulunan Aydın ilini örnek gösteren Tabip Odası yönetimi açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:
“Merkezde yaklaşık 400 yataklı bir 2. Basamak devlet hastanesi ile yeni açılan hastanenin bir Eğitim Araştırma Hastanesi gibi çalışabilir olması da sağlanacaktır. Yoksa bu kapasiteyle hem ‘sağlık turizmi’nin başkenti olması hedeflenen bir hastane, hem tıp öğrencisi ve uzman yetiştiren bir tıp fakültesi hastanesi, hem yazın nüfusu 2 milyonu bulan Muğla ilinin geneline hizmet eden hizmet hastanesi olması mümkün değildir”…
Muğla Tabip Odası ayrıca yeni hastanenin fiziki şartlarına yönelik; “Bu aslında kabullenilemez bir durum olan ciddi bir planlama eksiğini gündeme getirmiştir. Binadaki teknik yetersizlikler, ulaşım sorunları, otopark, eczane, çevre düzenlemesi gibi pek çok sorun hastalar ve çalışanların önünde durmaktadır” ifadelerini kullanmıştı.
Oda yönetimi her iki konuya ilişkin başta halkın, yerel yönetimlerin, üniversitenin, sendikaların, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının katılımı ile tartışılması gerektiğini vurgulamıştı.
Muğla Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakkı Turan ile yaptığımız son görüşmede oda olarak bu konuda geniş katılımlı bir forum düzenlemek için harekete geçtiklerini öğrendik.
Şimdilik durum bu…