YOK (!) BU MİLAS’TA BİR ŞEY VAR
Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas patentli yöresel ürünleri güvenilir bir şekilde tüketiciye sunmak amacıyla bir çalışma başlatır.
Önce hizmet binasını yapar, ardından bölgede üretilen tarım ve gıda ürünlerinin tüketiciye sunulması için düğmeye basar. Bölgeye has; zeytin, zeytinyağı, bal gibi üretim değerlerinin satışının yapılacağı bir merkez hedefler.
Bu kapsamda yönetim kurulu toplantılarını Milas’ta gerçekleştiren Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelir. Atıcı, yöresel ürün pazarlamasına ilişkin MAYBİR’le görüşür.
Uzun süredir üvey evlat muamelesi gören MAYBİR Başkanı Ziya Şahin, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’nın teklifi karşısında memnuniyet duyar.
Başkan Atıcı, Milas-Söke karayolu üzerindeki yeni hizmet binasında yöresel ürünlerin satışı için 3 işyerinin ayrıldığını, üreticiden tüketiciye doğrudan satış noktası oluşturmayı hedeflediklerini belirtir. Muğla’nın meşhur çam balını, arı sütünü, polenini bu merkezde satmak istediklerini ifade eden Başkan Atıcı, yeni hizmet binasında ayrıca tarım araçları satışı ve çiftçilerin eğitimi için çeşitli seminerler organize etmeyi planladıklarını açıklar.
Fiziki şartlarını oluşturduklarına dikkat çeken Atıcı şunları söyler:
“Yeni binamızın fiziki imkanları eğitim çalışmaları için oldukça elverişli ve bunu kullanmamız gerekiyor. Bu anlamda zeytin çalıştayı başta olmak üzere arıcılık alanında da eğitimler düzenleyelim istiyoruz. İlk etapta Bodrum ve Milas’taki arıcılarımıza bir eğitim çalışması düzenleyebiliriz. Eğitim çalışmalarının yanı sıra biz ürünlerimizi tanıtalım ve pazarlayalım istiyoruz. Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ile birlikte çalışabiliriz. Bu işbirliği iki taraf açısından da verimli olacaktır.”
Başkan Arıcı’nın bu teklifi üzerine Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, daha önceki dönemde de Milas’ta hem arıcılara hem de tüketiciye hizmet vermek için girişimde bulunduklarını ancak bunun çeşitli sebeplerle (!) hayata geçirilemediğini belirtir.
Şahin, tekliflere açık olduklarını ve bu işbirliğinde memnuniyet duyacaklarını dile getirir ve Atıcı başkana teşekkür eder. Ziya Başkan önerinin olgunlaşması için birliğin toplantı yapacağını kaydeder.
Kentin en işlek karayolu üzerinde ‘üreticiden-tüketiciye’ aracısız yerel ürünlerin satıldığı bir merkez.
Haberi okur okumaz, bir kenara ayırdık.
Kentin üretim değerlerine, markalaşmasına kafa yoran, coğrafi işaretleri kalkınmanın anahtarı gören, yerel kalkınma ve yerel ürünler konusunda işbirliklerini önemseyen bir gazeteci olarak üzerine birşeyler yazma ihtiyacı hissettik.
Zira memlekette onca oda var, bir ikisi hariç gerisinin adını duyan yok, adresini bilen yok.
Onlar protokol fotoğraflarında yer almaya devam ededursunlar (!) Milaslılar müthiş bir vizyon oluşturup, topyekün kalkınmanın yolunu tuttular.
Eminiz ki bu Milas’ta bir şey var.
Havasından mı suyundan mı bilmiyoruz.
Bu Milaslı yöneticiler de, hakikaten bir şey var.
Adamların acayip enerjileri var ve kentin sınırlarını zorlayan acayip işler yapıyorlar.
İş yapmak için adeta çırpınıyorlar, kolay kolay da vazgeçmiyorlar…
Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer ve yönetiminin coğrafi işaretler ve markalaşma konusunda yaptıklarını daha sindirememişken, Milaslılar organize sanayi bölgesini bir apolet gibi omuzlarına takarlarken, şimdi de Milas Ziraat Odası önemli projelerle karşımıza çıkıyor.
Milas Süt Birliği dersen, o da öyle.
Ali İhsan Gezgin ve yönetimi aldı başını gitti.
Yok (!)
Bu Milas’ta bir şey var.