YENİ SONDAJ İDDİLARI  
Karabağlar tepkisi üzerine bu köşeden yayınlanan ‘Halk-Hizmet İlişkisi’ başlıklı köşe yazısı içeriğini farklı yönlere çekenler olmuş.
Gelen iletilerden bunu anlamak mümkün.
Köşe yazısının ‘tespit’ içerdiğini hatırlatalım.
Yazılanları başka organlarla algılamaya ve yorumlamaya gerek yok.
Biz ne yaptığımızı, ne yazdığımızı biliyoruz.
Bizim dediğimiz şu: “Hizmetin en temel prensibinde halk varsa, halka rağmen, halkı karşına alarak uygulama yapmak siyaseten zafiyet doğurur, bu zafiyet sandığa yansır. Kentin sosyal ve siyasal huzuru, ötesinde toplumsal mutabakatının korunması açısından bu yanlıştan dönülmesinde fayda vardır”…
Biz böyle düşündük, böyle hareket ettik ve böyle yazdık.
Sadece bununla sınırlı kalmadık.
Sorunun çözümüne yönelik yapılan yanlışa dikkat çektik.
Muhataplarına adım atılması yönünde görüş bildirdik.
Bir gazeteci olarak sorunun esasına, gerçeğine yönelik düşünce üretme becerimizi kullandık.
Herhangi bir dolaylama yapmadık.
Evet, Karabağlar sorunu şimdilik çözüldü.
Sondaj durduruldu.
Karabağlar Yaylası’nda maden konusunda belli bir rezerv olsa da (!) onu çıkarma yönünde bir adım atılmasını beklemiyoruz.  
Sondajın durulmasında toplumsal tepkinin yanında biliyoruz ki iktidarın, yüksek siyasetinin ve yerel yöneticilerinin de gayreti var.
Karabağlar Yaylası ortak bir değer.
Merkez sağdan merkez sola, Orta Muğla merkez siyasetinde kimse, Karabağlar Yaylası’nın hiçbir şekilde, şu ya da bu sebepten dolayı zarar görmesini istemiyor.
Ancak çevreye ilişkin sorunlar sadece Karabağlar’dan ibaret değil.
İl genelinde farklı bölgelerde yaşanan çevre sorunları ve bu sorunlara yönelik verilen mücadele ortada.
Yatağan Turgut, Hacıbayramlar, İkizköy, Çamköy, Karacahisar,
Kelebekler Vadisi, Sandras ve Ilbıra Dağları konunun en seçkin örnekleri.
Bu yerleşkelerin tamamı tehdit altında.
Fethiye körfezi ise hala kirli.
Karabağlar’da sorun şimdilik çözülse de Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), Karabağlar sondajına ilişkin yazılı bir açıklama ile yeni iddialar ortaya attı. 
MUÇEP’in iddialarına göre; sondaj Karabağlar ile sınırlı değil.
İddiaya göre; Akçaova, Düğerek, Karabağlar, Ortaköy, Yaraş, Özlüce ve Muratlar’da toplam 12703,58 hektar alan ‘Kömür Arama Ruhsat Alanı’ olarak belirlenmiş ve bu alanlarda 22 sondaj planlanmış.
Ak Parti Muğla milletvekilleri ve il başkanlığı sondajın durdurulmasına ilişkin yaptıkları açıklamada Muğla’ya zarar verecek hiçbir oluşuma asla müsaade etmeyeceklerini, Muğla’nın sahip olduğu tüm güzellikleri koruyacaklarını ifade etmişlerdi. 
Bakalım, hayırlısı…
***
Bu köşede yer alan içeriklerin sosyal medya üzerindeki paylaşımlarına yapılan yorumlarla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluk, yorum yapan kişilere aittir. Köşe yazısının yazılı ve görsel yayın kurumlarında ve internet medyasında izinsiz kullanımı yasaktır.