Ak Parti, 2014 büyükşehir statülü yerel seçimlerinde Muğla için bir seçim beyannamesi hazırlamıştı. Beyannamede, Ak Parti’nin seçimi kazanması halinde Muğla’ya yapılması planlanan yatırım ve uygulamalar yer almıştı. O süreçte seçmene ulaştırılan seçim beyannamesinde yer alan bazı başlıklar şunlardı.
Agro Turizm, Eko Turizm,
Akyaka Deniz Uçağı İskelesi,
Arıcılık Enstitüsü,
Bodrum Kalesi Restorasyonu,
Kale Kültür ve Sanat Merkezi,
Bozburun Tersane Yat Bağlama Noktaları ve Deniz Ulaşım Projeleri,
Doğalgaz,
Feldispat Raylı Sistemi,
Fethiye Kruzaviyer Limanı,
Fuar Alanları,
Gıda Organize Sanayi Bölgeleri,
Gökova Telefirik Projesi,
Kaunos Kybid Kültür Merkezi,
Kozmetik Hammadde Üretimi, Köyceğiz Gölü Su Sporları Merkezi.
Menteşe Kongre Merkezi ve Menteşe Sanayi Bölgesi.
Sığla Terapi Ormanı ve Turizm Uygulamaları ve Termal Turizmi.
Soğuk Hava Depoları,
Turizm Ticaret Merkezleri,
Yayla Turizmi,
Zeytin ve Zeytinyağı başta olmak üzere tüm tarım ve gıda ürünlerinin markalaşması….
Muğla’nın sorunlarını tespit etmekle kalmayıp, çözüm öneren yüksek beklentili yerel seçim bildirgesi seçmene ulaştırılmıştı. Ancak özellikle Ak Parti yerel teşkilatlarının seçim öncesindeki bir dizi yanlışı, eylem ve söylem konusundaki özensizliği sonrasında parti Muğla’da seçimi kaybetmişti.
Seçimi hiçbir vaatte bulunma gereği duymayan CHP kazanmış, dolayısıyla Ak Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan yerel yüksek tespit ve beklentili yatırım ve uygulamalar rafa kaldırılmıştı.
2014 Mart Yerel seçimleri öncesinde, özellikle propaganda döneminde, CHP’nin aksine ne yapacağını söyleyen bir Ak Parti vardı.
Ne yapacağını söylemesine karşın Ak Parti Muğla’da seçimi kaybetmiş, partinin stratejistleri o süreçte bir alan çalışması yaparak seçim kaybının nedenlerini araştırmış ve bir rapor hazırlamıştı. Rapor bildiğimiz kadarıyla Ak Parti yüksek siyasetine ulaştırılmıştı…
Bugün bu türde bir hatırlatmaya neden ihtiyaç duyduğumuzu açıklayarak merakları giderelim.
Hiçbir şey vaat etmeden, seçmen refleksinin üzerine oturarak seçim kazananların bu kente yönelik hala bir projeleri yok. Onların en büyük projeleri siyasi mevcudiyetlerini devam ettirmek. Yetinme siyasetini bu topluma reva görenlerin envanterindene yazık ki hala yatırım yapmak, istihdam yaratmak, kentin sosyal ve ekonomik gelişmesine katkı koymak yer almıyor.
Devlet eliyle Muğla’ya yapılan yatırımlar, siyasal olarak karşılığını bulmasa da, biz bugün Muğla’ya gelecek olan Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hizmeti bir lütuf değil hak olarak gören bir kültürden geldiğini biliyoruz. Başbakan’ın Menteşe düşkünlüğünün de farkındayız.
Bu nedenle Sayın Başbakan’ın ötelenmiş, kronik hal almış sorunlarımızın çözümünde kentin siyasal sonuçlara bakmaksızın hassasiyet göstereceği beklentisi içindeyiz.
Sayın Başbakan’dan kendi nüfusu dışında yıl boyunca yaklaşık 4 milyon dünya insanını ağırlayan, genel bütçeye hatırı sayılır oranda katkı koyan Muğla’nın özellikle turizme hizmet veren varış noktasındaki destinasyonlarında hizmet kalitesinin arttırılması için büyükşehir yasasının yeniden düzenlenmesini, yasanın her yıl gittikçe büyüyen ve değişkenlik gösteren popülasyon hareketine dayalı olarak yeniden ele alınmasını, Sayın Davutoğlu’nun sesimize kulak vermesini bekliyor, kendisine “hoş geldiniz” diyoruz…