İlk açıklama Fethiye Belediyesi’nden geldi.
Başkan Behçet Saatcı, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunmasına rağmen bölgedeki ilaçlamayı Fethiye Belediyesinin yaptığını ancak ödenek olmadığı için bu çalışmalara son vereceklerini açıkladı.
Açıklamanın basında yer almasının ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı cevap niteliği taşıyan yazılı bir açıklama yaptı.
Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yayınlanan yazılı bir açıklamada; “17.07.2014 tarihli gazetelerde Fethiye Belediyesi yetkilileri, vektörle mücadeleyi bıraktıklarını bu görevin Büyükşehire ait olduğunu basın mensuplarıyla paylamışlar fakat 17.07.2014 tarihine kadar ilçe belediyemiz konuyu hiçbir şekilde sözlü ya da yazılı bir başvuru ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmemiş ve herhangi bir talepte bulunmamıştır” denildi.
Açıklamada vatandaş mağduriyetinin Fethiye Belediyesi’nden kaynaklandığı,
Fethiye Belediyesi’nin sözleşme süresi 30.09.2014 tarihinde bitecek olan önemli bir kamu hizmetini Büyükşehir Belediyesi’ne hiçbir şekilde resmi başvuru yapmadan ve haber vermeden boykot ettiği vurgulandı.
***
Çok geçmedi, hemen ertesi gün Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin haşereyle mücadele konusunda Fethiye Belediyesi tarafından kendilerine başvuruda bulunulmadığı ile ilgili yapılan açıklamaya Fethiye Belediyesi’nden başvuru belgeli cevap geldi.
Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yayınlanan yazılı açıklamada 16.07.2014 tarihinde 140/5707 sayıyla, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ilaçlama faaliyetleriyle ilgili yazının Büyükşehir Belediyesine iletildiği ifade edildi.
Fethiye Belediyesi ilaçlama faaliyetiyle ilgili büyükşehir belediyesine gönderilen yazıların örneklerini de gönderdi.
Açıklamada yazıların 21.07.2014 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından teslim alındığı vurgulandı.
***
Sonuç itibariyle Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi’nden gelen evrakı 21 Temmuz’da teslim almıştı.
Oysa Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Fethiye Belediyesi’nden hiçbir şekilde sözlü-yazılı başvuru yapılmadığını ve talepte bulunulmadığını açıklamıştı.
İlaçlama yetkisinin 30 Eylül’e kadar Fethiye Belediyesi görevi içerisinde olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesinin basın açıklamasından 10 gün sonra ilçeye 5 ilaçlama makinesi göndererek bir tezat yaratmıştı.
Fethiye Belediyesi bu durumu “Zannediyoruz ki, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Danıştay kararını sonunda fark etti” şeklinde açıkladı.
Yöredeki vatandaşların yaz gününde mağdur edilmemesi için 3,5 ay Büyükşehir Belediyesi’nin görevini yerine getiren Fethiye Belediyesi kendisine teşekkür edilmesini beklerken, büyükşehir belediyesinden gelen talihsiz açıklama karşısında şaşkına döndü.
O nedenle başvuru belgelerini paylaştı, talihsiz açıklamayı da kamunun vicdanına bıraktı.
Fethiye Belediyesi bu trajikomik durum karşısında “Allah selamet versin” dedi.
***
Sonlayalım.
Fethiye Belediyesi’nin başvuru belgelerini kamuoyuyla paylaşmasının ardından,
Orta Muğla’ya sessizlik çöktü.
Orta Muğla’nın orta yerinden güvercinler havalandı.
Gökten üç elma düştü…