İŞ DÜNYASININ “MİLAS OSB” İLGİSİ
Geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde Milas Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bize gelen bilgilere göre; Milas Organize Sanayi Bölgesi, altyapı çalışmaları devam ediyor. Altyapıya ilaveten parsel girişlerinin hafriyat ihalesi geçtiğimiz yıl Kasım ayı içerisinde yapıldı. İhaleyi alan firma ile 2016 Aralık ayı içerisinde sözleşme imzalandı. Firma parsel girişleri hafriyat işlerini tamamlayacak ve işlemin ardından katılımcılara parsel dağıtımı yapılacak.
Biliyorsunuz, Milas Kaymakamlığı’ndaki görev değişikliği nedeniyle Milas OSB Yönetim Kurulu Başkanı değişti. Milas Kaymakamı Fuat Gürel’in Etimesgut’a tayin olmasıyla boşalan OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Milas’a yeni atanan Kaymakam Eren Arslan seçildi.
Sayın Arslan’ın yönetim kurulu başkanlığına seçildiği toplantıda Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, organize sanayi bölgesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Açıklamalar odanın resmi internet sitesinde de yer aldı.
Başkan Özer, altyapı yapımını üstelenen firmanın ihale koşullarına uygun olarak çalışmalarını sürdürmekte olduğunu, programda bir aksama söz konusu olmadığını ve bu şekildeki bir çalışmayla bu yıl sonunda altyapı çalışmalarının tamamlanabileceğini ve sanayi arsalarını hak sahiplerine dağıtılabileceklerini umduğunu ifade etti.
OSB arazisinde çalışmaların aralıksız devam ettiğine dikkat çeken Reşit Özer, organize sanayi bölgesine gelen asıl ve yedek talepleri de sıraladı.
Buna göre;
Entegre tesisleri için; 160 dönüm,
Gıda tesisleri için; 105 dönüm,
İnşaat tesisleri için; 64 dönüm,
Makine tesisleri için; 64 dönüm,
Tekstil tesisleri için; 5 dönüm olmak üzere, toplam 398 dönümlük asıl talep ve toplam 535 dönümlük de yedek talepte bulunulmuştu.
İş dünyasından Milas OSB’ye yönelik ilgi, doğrusunu söylemek gerekirse bizleri hayli sevindirdi.
Ancak bu sevincimiz Milas OSB Müdürü Haluk Onaran’ın paylaştığı bilgilerle daha da katmerlendi. Konuya ilişkin Sayın Onaran’la bir telefon görüşmesi yaptık.
Milas OSM Müdürü Haluk Onaran, Milas OSB’nin 1062 dönüm arazi üzerine kurulduğunu, bunun 414 dönümünün sanayi parseli olduğunu vurguladı.
Arazinin engebeli olması nedeniyle yapılan hafriyat sonucunda mevcut alana ilaveten 110 dönüm daha kazanıldığını dile getiren Onaran, imar planı değişikliğine gidildiğini, imar planının onaylanması durumunda OSB içindeki sanayi parselinin 524 dönüme yükseleceğini müjdeledi.
Onaran, iş dünyasından Milas OSB’ye yönelik talepler konusundaki sorumuzu detaya girmese de yanıtsız bırakmadı.
İş dünyasından 80 müracatın yapıldığına işaret eden Onaran, bu müracatlarla toplam talebin 930 dönüme ulaşacağını ancak şu anda sahip olunan alanın 414 dönüm olduğunu hatırlattı.
Detaylı bilgiyi Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer’den almamızı tavsiye eden Onaran’a teşekkür ederek görüşmeyi sonlandırdık.
Anladık ki iş dünyasının Milas OSB’ye ilgisi büyüktü.
Kılıç Balıkçılık, Gümüşdoğa, Sürsan ve Milas Süt Birliği gibi üretici firmalar çoktan OSB talep listesinde yerlerini almışlardı.
Bir tespitle sonlayalım.
İnancımız o ki; Milas Organize Sanayi Bölgesi; sahip olduğu üretim kapasitesi, yatırımların oluştaracağı istihdam ve kalkınma modeli ile bölgenin yeni çekim merkezine dönüşecek…