KAMUDA FETÖ TEMİZLİĞİ
Cumhurbaşkanına suikast düzenlemek için Marmaris’e gelen ve çıkan çatışmada ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettiren 35 darbeciden 25’i yakalandı.
Devam eden operasyonlarla diğer 10 askerde mutlaka ele geçirilecek ve işlemlerin ardından yargıya teslim edilecek.
Operasyonlar nedeniyle gün 24 saat Türkiye’nin gözü Muğla’nın üzerinde. Operasyonlar kapsamında Muğla’da olan biten an be an televizyon ekranlarından tüm dünyaya duyuruluyor.
Ülke genelinde gözler Muğla’nın üzerinde, bizim gözümüzde Muğla il genelinde özellikle kamuda yapılması beklenen FETÖ temizliğinde.
Muğla kamuoyu işin yerel ayağında yapılacak operasyonlara dikkat kesilmiş durumda.
Zira Muğla kamuoyunda özellikle kamuda yapılması beklenen temizliğin ya bu kadar, (üç beş isimle sınırlı olduğu) ya da henüz başlamadığı algısı hakim…
Biliyoruz ki Muğla Valisi Amir Çiçek, il güvenlik toplantısında bu konudaki kararlığı ortaya koydu. Vali Çiçek, kararlı tavrıyla açıkca “Terör örgütü ile ilişkisi olanları tespit edin, etmezseniz sizi de aynı kefeye koyarım” demeye getirdi.
Bize göre; Vali Çiçek kurum müdürleri, belediyeler, üniversite, meslek odaları, kitle örgütleri yetkililerine FETÖ’cü tespiti için gerekli zamanı sağlamak adına bekliyor olabilir.
Zira Vali Bey, il güvenlik toplantısında çok net konuştu, bu konudaki mesajını çok net verdi.
Bu durumda yarın öbür gün hiç kimsenin mazeret gösterme şansı kalmadı.
Ülke genelinde FETÖ/PDY mensuplarının OHAL yetkileriyle temizlenmesi için gereken adımlar atıldı.
15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından ülke genelinde kamuda başlayan FETÖ örgütüyle ilişkisi tespit edilen personelin tasfiyesi başladı.
Tasfiyeler belli kriterlere göre yapılıyor ve kriterler çeşitli yayın organlarında da yer aldığı gibi 10 başlıkta toplanıyor.
Kriterler şöyle sıralanıyor:
Bank Asya ve örgütün diğer iktisadi işletmelerinde para faaliyetleri içinde olanlar ve örgütün finans kaynaklarına katkı sağlayanlar,
Yöneticileri PDY üyesi olan Aktif-Sen üyesi olarak açık tercih kullanan öğretmenler, aralarında özel şifreli yazışma programını kullananlar ve bu örgütle organik bağlantılı ve ilişkili olan kişiler. Kapsamlı sosyal medya taramasından çıkan sonuçlar, bulundukları görev yerinde 17/25 süreci öncesinde örgüt güçlüyken ve deşifre olmamışken PDY yararına çalışanlar, belli dönemlerde kritik görevlere inisiyatifle getirilenler ve düzenli olarak örgütün ‘sohbet’ adı altındaki toplantılarına katılanlar…
MİT ve emniyetin yaptığı araştırmaların sonuçlarına göre çıkarılan risk tablosunda yer alanlar, hayatın olağan akışına uymayan şekilde terfi eden ve özel görevlere getirilenler, 17/25 Aralık sürecinde örgüte bağlılığını koruyup keskin şekilde faaliyetlerine katılanlar, FETÖ üyesi şirketlerin normal olmayan işlemlerini yapanlar, onları koruyup kollayanlar…
Vergi denetimlerinde yasadışı faaliyetler ve örgüte ‘himmet’ adı altında para aktarılmasını sağlayanlar ve en önemlisi yargıya, emniyete ve maliye’ye özel olarak sızma girişiminde bulunanlar, kamu kurumlarından tasfiye edilecek…
Bir tespitle bitirelim.
Yukarıda ifade ettik.
Türkiye’nin gözü Muğla’da yürütülen operasyonlarda.
Bizim gözümüz de operasyonların yerel ayağında.
Kamuda FETÖ temizliği kapsamında kimin gideceği, kimin kalacağı (!) merak konusu…