MİLAS’A FUAR ALANI ŞART
Milas’ta düzenlenen Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı haftanın önemli olayları arasında yer aldı.
Bilindiği gibi Milas’ta bir fuar alanı yok.
Anlaşılan fuar alanı olmamasına karşın, fuar yapmak isteyen bir kent; zorluk ya da imkansızlıkları bir kalem geçerek hedefine ulaşabiliyor.
Milas tam da bu konuya örnek teşkil ediyor.
Fuar yapmayı bir zounluluk olarak gören, fuarın kent dinamiklerini harekete geçireceğine inananlar laf değil iş üretiyor.
Yeri dar olmasına karşın Milaslılar; ‘yerim dar’ demiyor, gerekçeli mazeret üretmek yerine eldeki imkanlara bakıp çözüm üretiyor.
İnsanın derdi iş yapmak olunca; TARİŞ’in çırçır fabrikası bir anda fuar alanına dönüşüveriyor.
Bu yıl 8.’si düzenlenen fuara katılan 200 firma da fuarın içeriğine, ticaret-pazarlama ve satış potansiyeline bakarak fuara iştirak etti.
TARİŞ’in TÜYAP gibi fiziki imkanları, metro hattı, konforlu lüks tuvaletleri olmasa da fuar yüzbinin üzerinde bir katılımla gerçekleştirildi.
4 gün arayla Milas şimdi de mobilya fuarına ev sahipliği yapıyor.
“Allah Olmayana Versin”…
İşlerin yoğunluğundan Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na son gün gidebildik.
Son gün olmasına karşın yoğun bir kalabalıkla karşılaştık.
Fuar alanı deyim yerindeyse ‘bayram yeri’ gibiydi.
Sergilikleri tek tek dolaştık.
Tarım ekipmanlarının bir çoğunun üzerinde ‘satıldı’ ilanlarının yer alması Milas’ın tarıma dayalı ekonominin gücünü sergiler nitelikteydi.
Bazı firma görevlileri ile görüştük bilgi aldık.
Fuarın sektörel buluşmayı sağlaması, ticari hacmi ve ilişki potansiyeli katılımcılarda memnuniyet yaratsa da bu yıl 8.’si düzenlenen fuarın kendi sınırlarını zorladığına da şahit olduk.
Fuarın düzenleyici firması Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan’ın “Milas’ın bir fuar alanı ihtiyacı var. Bunun için yapılacak tüm çalışmalara gerek Expolink Fuarcılık, gerekse Avrasya Fuar Yapımcıları Derneği olarak teknik destek verip katkı sağlayacağımızı ifade etmek isterim” açıklamasını hatırladık.
Zeki Erdoğan’ın yeni bir fuar alanı tespiti, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer’in açıklamalarıyla da örtüşür nitelikte.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer ve ekibi Milas’a mutlaka modern bir fuar alanı kazandırılması gerektiği konusunda fikir birliği içindeler.
Doğru düşünüyorlar ve artık fuar alanı konusunda vakit kaybetmeden gereğini yapmak zorundalar.
Şu saatten sonra Milas; Organize Sanayi Bölgesi, zeytin ve zeytinyağı coğrafi işareti, halı tescili, Güllük Körfezi lojistik iskelesi, Denizli-Aydın-Güllük demiryolu bağlantısı, doğalgaz kullanımı gibi büyük planlamalarının içinde Milas Fuar Alanı’na da yer vermek durumunda.
Muğla merkeze şu saatten sonra fuar alanı şart değil (!) ama Milas’a şart.
4 gün arayla fuar yapabilme becerisine sahip olan, üretim değerlerini tanıtma, ötesinde pazarlama imkanı yaratan bir kentin fuar alanına şiddetle ihtiyacı var.
Herkese duyurulur…
Biliyoruz ki Milas’ın yüksek hedefleri listesinde;
Milas-Bodrum karayolu üzerinde yapılması planlanan fuar ve kongre merkezi projesi var.