“SEÇİM, VAKTİNDE YAPILSIN” DİYEN VAR MI?

9

“SEÇİM, VAKTİNDE YAPILSIN” DİYEN VAR MI?
Meclis açılış resepsiyonunda Başbakan Binali Yıldırım, bir gazetecinin seçimlere ilişkin sorusunu; “Bu küçük anayasa değişikliği konusu için 3 partiden görevlendirme yapıldı. Görevlendirilen arkadaşlar titiz bir çalışma yaptılar, bu çalışma bahsedilen konu da gündeme geldi ve görüşüldü. Ama henüz o madde sonuca bağlanmadı. Önümüzdeki günlerde diğer parti genel başkanlarıyla görüşme olunca, bu konu da dahil, anlaşılması ihtimal dahilinde olan maddeleri ele alacağız. Ondan sonra da gerekli adımları atacağız” sözleriyle yanıtladı.
Anayasa değişikliği için bir araya gelen komisyonu Ak Parti, CHP ve MHP oluşturuyor.
Başbakan’ın ifadesine göre;
Bu komisyon anayasa değişikliğinin yanında seçim dahil bir çok konuda titiz bir çalışma yürütüyor.
Yani seçim konusu bu komisyonun gündeminde.
Komisyonda gündeme getirilen seçim konusunda görüşme yapıldı.
Parti temsilcileri muhakkak ki seçim konusundaki görüşlerini birbirileriyle paylaştı.
Ancak seçim konusu henüz bir sonuca ulaşmadı.
Konu, parti genel başkanlarına taşındıktan sonra netlik kazanacak.
Seçim, anayasa değişikliği gibi anlaşılması ihtimal dahilindeki maddelere eklenerek ele alınacak.
***
Ak Parti kulislerinden seçime ilişkin sızan bilgileri daha önce sizlerle paylaşmıştık.
Ak Parti’nin yerel ve genel seçimlerin ayrı ayrı yapılması sinyali verdiğini ifade etmiş, öncesinde seçimlerin normalde 2019 yılında yapılması gerektiğini, yerel seçimlerin 2019 Mart’ta, milletvekili genel seçimlerinin ise 2019 Kasım’da, Cumhurbaşkanlığı seçimininde Ağustos 2019’da yapılması gerektiğini hatırlatmıştık.
Ancak Ak Parti kulislerden sızan bilgilere göre; Ak Parti’nin yerel seçimleri Ekim 2018’de, milletvekilliği genel seçimlerini Ekim 2019’da yapmayı planladığını, bunun ötesinde üçüncü bir ihtimalin de gündemde olduğunu bilginize sunmuştuk.
Üçüncü ihtimalin birleştirilmiş seçim olduğuna dikkat çekmiş, bu konuda öngörülen tarihin 27 Ekim 2019 olduğuna işaret etmiştik.
Bu bilgiler ışığında mecliste kurulan komisyon büyük ve yüksek ihtimal; Ak Parti’nin seçim önerisini tartışacak.
Seçimlere yönelik muhalefet partilerinin farklı görüşleri olsa da Ak Parti’nin Ekim 2018’de erken seçim, Ekim 2019’da genel seçim ya da 27 Ekim 2019 birleştirilmiş seçim önerisi tartışmaların merkezini oluşturacak.
***
Ak Parti’nin seçim önerisi, muhtemeldir ki muhalefet partilerinin tamamında (CHP, MHP ve HDP) tartışma yaratacak olsa da kimse “seçimler zamanında yapılsın” demeyecek.
Zira 15 Temmuz nedeniyle seçimlerin merkezini FETÖ’den arınmak oluşturacak.
Yargıda, kamuda, iş dünyasında, sivil toplum kuruluşlarında, sendikalarda, üniversitelerde, iş dünyasında ve meslek odalarında kısaca toplumun tüm unsurlarında başlatılan arınma siyasette yapılmadıkça, FETÖ/PDY terör örgütünün varlığı ve tehdidi bir şekilde devam edecek.
***
Herkes biliyor ki; Türkiye bu kadar olağanüstü bir durum yaşarken siyaset kurumu kendi içinde FETÖ’ye yönelik temizliği sadece seçimlerle yapabilir.
Siyasetin bu konuyu uzatmaması gerekir.
Siyasi partilerin tamamı yerel seçimlerle; FETÖ ile ilişkisi bulunan büyükşehir belediye başkanlarını, büyükşehir belediyesine bağlı daire başkanlarını ve personelini, il-ilçe belediye başkanlarını, il-ilçe belediye başkan yardımcılarını, belediye meclis üyelerini ve belediye personelini (!)
Genel seçimlerle de; milletvekillerini ve parlamentoyu, öncesinde il ve ilçe kongreleri ile parti teşkilatlarına sızan FETÖ’cü terör örgütü üyelerini tasfiye edebilir.
Bunu, bu tür ilişkisi bulunan siyasetçileri aday göstermeyerek yapabilir…
Toplumun tüm unsurlarında devam eden temizlik, bir an önce siyasete de sirayet etmelidir.
Seçim bunun için gereklidir…

Haberi Paylaş