Siyasi partiler milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim etti.
Milletvekili adayları Haziran seçimlerinin vitrinini oluşturdu.
İsteyen, beğenen; istediğine beğendiğine oy verecek.
Peki, milletvekili adayı olarak partilerin listesinde yer alan adaylar siyasete dayalı halk-hizmet ilişkisinin, sorun-çözüm ilişkisinin neresinde?
Adaylardan kaçı bu ilin sorunlarının farkında?
Kaçının cebinde çözüm önerisi var?
Mesela milletvekili adayları; il genelinde konut ihtiyacının ne kadar farkında? Yeni konut alanları için yeni imar uygulamalarını zorunlu görüyorlar mı?
Devlet eliyle yürütülen TOKİ’nin ikinci etabı, bir ötesinde üçüncü etabı için ne düşünüyorlar?
Burnumuzun dibine gelen Muğla Merkez, Yatağan ve Ula İlçelerini kapsayan doğal gaz uygulaması hakkındaki görüşleri ne? Doğal gazın turizm bölgelerinde de kullanılması konusu ne derece ilgilerini çekiyor?
Yaklaşık 5 bin kişilik kapasitesi olan Yüksek Öğrenim Yurt kapasitesinin arttırılması yeni yurt binalarının yapılması milletvekili adayları içinde gerekli mi?
Yurtlara yerleştirilemeyen, açıkta kalan öğrenciler için kira desteği sağlanması konusuna nasıl bakıyorlar? Böyle bir işin neresinde olacaklar?
Kamu kaynakları, yatırım, personel ve ödenek planlamasında ilin yaz ve kış nüfusuna göre belirlenmesi kaç milletvekili aday adayının gündeminde?
Bunu dillendiren seçim bildirgesine koyan var mı?
Özellikle de büyükşehir belediyesinin genel bütçeden aldığı payın yaz ve kış nüfusuna göre yeniden düzenlenmesi gerçekten kaç milletvekili adayının dilinde?
Kıyı bölgelerimizin verimli, etkin, akılcı ve kamu yararına kullanılması konusunda kaç adayın fikri var?
Milletvekili adaylarının kaçı “Muğla Kıyı Alanları ve Mekansal Planı” ile ilgili bir fikre sahip?
Enerji, sanayi, deniz ulaşımı, su ürünleri, turizm, rekreasyon faaliyetleri, altyapı tesisleri ve benzerlerini içeren çok sektörlü ve çok kullanımlı bütüncül bir planlamanın yapılması, hangi partinin, hangi milletvekili adayının derdi?
Turizm Alanları, Özel Çevre Koruma Bölgeleri, Milli Park Alanları kısaca çok farklı özellikteki ve farklı kurumların yetkisindeki yaklaşık 1484 kilometrelik sahil şeridini kapsayan Bütünleşik Kıyı Alanları Planı ve bu planın kıyı kenar çizgisinin deniz tarafına yönelik stratejilerin belirlenmesi hangi milletvekilinin gündeminde?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan ve 2 bölgeye ayrılan il kıyı şeridi planlamasından kaçının haberi var? Bu planlamanın sonucunda ne olacağına dair kaç milletvekili adayının fikri var?
Atıksu Arıtma Tesisleri ile Katı Atık Düzenli Depolama Alanlarının yaz nüfusuna göre yapılması, mevcut tesislerin kapasitesinin artırılması ile kim, hangi milletvekili adayı ilgilenecek.
Turizm sektörüne lojistik destek sağlayacak Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinin kurulmasını kaç milletvekili adayı zorunluluk olarak görecek?
Su Ürünleri üretiminde imar mevzuatı sorunu bulunan işletme ve tesislerin sorunlarının giderilmesi için ilgili bakanlıklarla kim, hangi siyasi partinin milletvekili adayları ısrarcı olacak?
Zeytinyağı İşleme Tesislerinin teknolojilerinin yenilenmesi, zeytin ve zeytinyağı üretimlerinin markalaşması, zeytin başta olmak üzere yöreye ait; bal, badem, balık, narenciye, meyve sebze ve süt gibi tüm tarım ve gıda ürünlerinin markalaştırılması ve coğrafi menşei belgelerinin alınması, milletvekili adaylarının seçim bildirgelerinde yer alacak mı?
Adaylar, zeytin ve zeytin ürünlerine yönelik Milas merkezli Ege Birliği’nin kurulmasına kafa yoracaklar mı?
Toprak Tahlil Laboratuvarı kurulması konusunda kim hangi milletvekili adayı çaba gösterecek, konuyu meclise taşıyacak? Bu laboratuvarla ne olacağını bilen var mı?
Eko turizm ve paralelinde organik tarım üretiminin desteklenmesi ve pazarlama stratejilerinin belirlenmesi bu seçim döneminde kimin gündeminde kendine yer bulacak?
Belediyelerin kooperatiflere Organik Ürün Satış Yeri tahsis etmesinin yasal yükümlülük haline getirilmesi için kim, hangi adaylar çaba gösterecek?
Büyük bir bölümü ÖÇK ve Arkeolojik Sit Alanı kapsamında olan Muğla’da tekne imalatı ve çekek yerleri yapım ve düzenlenmesinde ruhsatlandırma işlemlerinde sürenin kısaltılması için kim ya da kimler kafa yoracak?
Fethiye’ye kruvaziyer limanı yapılması, Marmaris yanaşma iskelesinin kapasitesinin arttırılmasını kim sağlayacak?
Bodrum Limanı Yolcu İskelesinin kapasitesinin arttırılması, Kayaköy’ ün restore edilerek turizmin hizmetine sunulması kaç milletvekili adayının eylem ve söyleminde yer alacak?
Kalıntısız bal üreten arıcıların ihracat teşvikinden yararlandırılması, Muğla çam balının markalaşma ve ihracat sorunlarının çözülmesi, bal yasasının çıkarılması için konuyu meclise kim taşıyacak, kaç milletvekili adayı bu işin takibini yapacak?
Ticaret Oda ve Borsalar bünyesinde yerel ürünlere yönelik borsaların kurulması, Milas Organize Sanayi Bölgesinin acilen tamamlanması, Aydın-Çine-Güllük Limanı arasında demiryolu bağlantısının sağlanması bölgedeki ulaşımın hızlanması, kimin umurunda olacak?
Muğla il merkezinde Bayır ve Ula lojistik alanlarına hizmet verecek 3. Stol (kısa mesafe iniş kalkış) havalimanını yapılması bu seçim döneminde de fantastik bir proje olarak mı kalacak?
İkili öğretim yapan 29 ilkokul, 23 ortaokul ve 5 lisenin normal öğretime dönmesi için gerekli olan dersliklerin acilen yapılması için kim masaya vuracak?
Seçilebilme gayretiyle yakasında parti rozeti ile kapınıza kadar gelen milletvekili adaylarının hamasi nutukları karın doyurmaz. Öyle gazozuna milletvekili adayı olunmayacağını göstermeniz için elinizde bir veri olsun istedik.
Oy istemeye gelen milletvekili adayları için size; “seçmen el notu” hazırladık.
Bu yazıyı kesip saklamanız için de köşenin formatını değiştirdik.
Yazıyı işaretli yerinden keserek saklayın…